Corona

Het spreekt voor zich dat wij ons in deze bijzondere tijd houden aan alle RIVM maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voor u, uw gasten en onze medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de laatste informatie en helpen u met al uw vragen.

Een uitvaart en de geldende RIVM-maatregelen per 5 juni 2021

Voor thuisbezoek geldt dat maximaal 4 personen van een ander huishouden ontvangen mogen worden en maximaal 1 bezoek per dag.

Voor uitvaartplechtigheden geldt dat er maximaal 100 bezoekers zijn toegestaan. Het personeel van onze organisatie, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium tellen voor het maximaal aantal bezoekers niet mee.

Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand.

Bezoekers schudden geen handen

Ook bij een uitvaart geldt: was regelmatig uw handen. Voor bezoekers staan ontsmettingsmiddelen klaar: gebruik die!

Bij binnenkomst worden de bezoekers geregistreerd en vindt er een gezondheidscheck plaats.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt dat het verplicht is dat men een mondkapje draagt in publieke binnenruimtes. Een mondkapje is lastig bij uitvaarten, toch wordt u verzocht met name tijdens verplaatsingen in bijvoorbeeld een uitvaartcentrum of crematorium – een mondkapje te dragen.  En natuurlijk kunt u het mondkapje tijdelijk even afdoen, als u tijdens de plechtigheid een toespraak houdt.

Alle bezoekers hebben een vaste zitplaats.

In de ruimte waar het afscheid plaatsvindt wordt gezorgd voor voldoende ventilatie.