Corona

Het spreekt voor zich dat wij ons in deze bijzondere tijd houden aan alle RIVM maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voor u, uw gasten en onze medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de laatste informatie en helpen u met al uw vragen.

De uitvaart en de geldende coronamaatregelen per 13 november 2021

Vanaf 13 november gelden er landelijk weer strengere coronamaatregelen. Wat dit betekent voor een uitvaart en condoleance lees je hieronder.

Aantal bezoekers

Er kunnen zoveel mensen komen als u wilt. Er is dus geldt dus geen maximum aantal bezoekers.

Tijdstip

Een uitvaart en condoleance kunnen én mogen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. U bepaalt dit dus gelukkig nog steeds zelf.

De basisregels gelden ook hier en ook als u gevaccineerd bent

Dus:

– Was uw handen goed en vaak.

– Houd 1,5 meter afstand

– Blijf thuis bij klachten

– Zorg voor voldoende frisse lucht

Zo zit het met mondkapjes en coronatoegangsbewijzen

Coronatoegansbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie. Of andere locaties waar een uitvaart plaatsvindt. Komt u voor een uitvaart op een locatie waar er niet naar uw coronabewijs wordt gevraagd? Dan is een mondkapje wel verplicht.

Goed om te weten is als een condoleance plaatsvindt in een horeca locatie die GEEN uitvaart locatie is dat hier dan de regels voor de horeca gelden. Denk dan aan bijvoorbeeld de sluitingstijd, het verplicht zitten en bij entree laten zien van een coronabewijs.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Weet dat ook in deze tijd waarin weer strengere coronaregels zijn, geldt: jouw uitvaart, jouw wensen. Voor jouw vragen over de coronaregels rondom de uitvaart of het verzorgen van een uitvaart, neem gerust contact met ons op. Meer informatie over de geldende coronaregels voor een uitvaart is ook te vinden op www.rijksoverheid.nl.