Duurzame uitvaart

Speelde in het dagelijks leven van de overledene, of speelt in uw leven als nabestaande, een zo duurzaam mogelijk leven een belangrijke rol, dan kan dit vanzelfsprekend ook bij de uitvaart. Zo zijn er talloze keuzes te maken die minder belastend zijn voor het milieu. Door u te informeren en inspireren draag ik ook een steentje bij om samen zo respectvol mogelijk met onze aarde om te gaan. Bij een persoonlijke en betekenisvolle uitvaart staan uw keuzes en wensen centraal. Wanneer u kiest voor een duurzame uitvaart dan zijn er vele mogelijkheden, zoals:

De kist

Er zijn diverse alternatieven voor de traditionele spaanplaat uitvaartkist. Zo zijn er kisten van snel groeiende boomsoorten en zelfs kisten van karton die geheel naar uw wens samengesteld kunnen worden.

De digitale rouwkaart

Een digitale rouwkaart om familie, vrienden en anderen te laten weten dat uw dierbare is overleden. Net zo mooi en duidelijk alleen verstuurt u die digitaal. De ontvanger maakt dan zelf de keuze of de kaart wordt geprint.

Het vervoer

Er zijn voldoende duurzame alternatieven voor de traditionele rouwauto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de rouwfiets, de uitvaartbus, maar ook een paardenkoets of een Tesla (e-car).

De bloemen

Gebruik bloemen uit de eigen tuin of die van de overledene. Wanneer u kiest voor een bloemist die duurzaam gecertificeerd is, houdt dit in dat zij voldoen aan belangrijke voorwaarden die bijdragen aan een beter milieu. Zij staan altijd voor u klaar om u te helpen met het samenstellen van een mooi bloemstuk.

Condoleance

Bij de condoleance kunt u geheel naar uw eigen wens en inzicht kiezen voor Fairtrade, biologische en/of lokale producten.

Begraven en cremeren

Bij zowel begraven als cremeren wordt het milieu nagenoeg evenveel belast. Door te kiezen voor een milieubewuste kist maakt u het begraven of cremeren al milieubewuster.