Duurzame uitvaart

Speelde in het dagelijks leven van de overledene, of speelt in uw leven als nabestaande, een zo duurzaam mogelijk leven een belangrijke rol, dan kan dit vanzelfsprekend ook bij de uitvaart. Zo zijn er talloze keuzes te maken die minder belastend zijn voor het milieu. Door u te informeren en inspireren dragen wij ook een steentje bij om samen zo respectvol mogelijk met onze aarde om te gaan. Bij een persoonlijke en betekenisvolle uitvaart staan uw keuzes en wensen centraal. Wanneer u kiest voor een duurzame uitvaart dan zijn er vele mogelijkheden, zoals:

De kist

Er zijn diverse alternatieven voor de traditionele spaanplaat uitvaartkist. Zo zijn er kisten van snel groeiende boomsoorten, van mycelium en zelfs kisten van karton die geheel naar uw wens samengesteld kunnen worden.

De digitale rouwkaart

Een digitale rouwkaart om familie, vrienden en anderen te laten weten dat uw dierbare is overleden. Net zo mooi en duidelijk alleen verstuurt u die digitaal. De ontvanger maakt dan zelf de keuze of de kaart wordt geprint.

Het vervoer

Er zijn voldoende duurzame alternatieven voor de traditionele rouwauto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de rouwfiets, de uitvaart bus, maar ook een paardenkoets of een Tesla (e-car).

De bloemen

Gebruik bloemen uit de eigen tuin of die van de overledene of pluk de bloemen bij een ‘pluktuin’.

Wanneer u kiest voor een bloemist die duurzaam gecertificeerd is, houdt dit in dat zij voldoen aan belangrijke voorwaarden die bijdragen aan een beter milieu. Zij staan altijd voor u klaar om u te helpen met het samenstellen van een mooi bloemstuk.

Condoleance

Bij de condoleance kunt u geheel naar uw eigen wens en inzicht kiezen voor Fairtrade, biologische en/of lokale producten.

Natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een prachtig alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en natuurlijke begraafplaats.

Eén van de voordelen van een natuurbegraafplaats is dat het graf zich bevindt in een natuurlijke en meestal rustige omgeving. Er is geen onderhoud vereist, wat voor sommige mensen een voordeel kan zijn. Bovendien is het niet nodig om een steen te plaatsen, dit is zelfs niet toegestaan, wat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke uitstraling van de begraafplaats.

Al met al biedt een natuurbegraafplaats een prachtig alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en rustige laatste rustplaats en die zich willen laten begraven op een manier die bijdraagt aan het behoud van de natuur.

error: Content is protected !!