Een overlijden…wat nu?

Na het moment van overlijden komt er veel op u af. Voordat alles geregeld moet gaan worden, raden wij u aan om even de tijd te nemen. De tijd die u nodig heeft om in alle rust afscheid te nemen, om bij uw dierbare te zitten, alleen of samen met familie of goede vrienden. Want misschien vindt u het wel erg fijn als zij eerst langskomen om afscheid te nemen. Neem de tijd die u nodig heeft. Doe wat u op dat moment wenst en voelt, weet dat er voldoende tijd is.

Het overlijden moet vastgesteld worden. Dit gebeurt bij een overlijden in een thuissituatie door de dienstdoende huisarts. Na het moment van overlijden, en mogelijk even samen zijn met uw dierbaren, neemt u contact met uw huisarts op. Deze komt vervolgens op bezoek om het overlijden vast te stellen.

Overlijdt uw dierbare niet thuis, maar in het ziekenhuis of andere (zorg)locatie? Deze instantie zorgt er dan voor dat een arts het overlijden vaststelt. Bent u er zelf niet bij, dan wordt u als contactpersoon altijd direct op de hoogte gebracht. Ga dan zeker eerst naar uw dierbare toe en neem de tijd om samen te zijn.

Als u zover bent om de uitvaart te bespreken, neemt u contact met ons op. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en ongeacht waar u verzekerd bent. U belt naar 06 27 876 234. Samen maken wij een afspraak om bij u op bezoek te komen voor het bespreken van de uitvaart.

Mogelijk verzorgen wij, eventueel samen met u, de laatste verzorging van uw dierbare. Daarna bespreken wij alles wat er nodig is om het afscheid vorm te geven. Gezamenlijk lopen wij alle stappen door die nodig zijn. De keuzes zijn aan u of zijn misschien wel vastgelegd door de overledene. De mogelijkheden zijn zeer divers en wij zijn er voor advies en organisatie.

error: Content is protected !!