Kosten

Ongeacht waar en of u verzekerd bent, kunnen wij een uitvaart verzorgen.

Sigrid Uitvaartbegeleiding is een kleinschalige en onafhankelijke onderneming. Wij vinden dat uw keuze centraal moet staan en niet wie het product of dienst levert. Omdat wij onafhankelijk zijn kunnen wij daarvoor zorgen.

Uw wensen, uw uitvaart

Voor elk budget is het mogelijk om een mooi, persoonlijk en passend afscheid te organiseren. Over de kosten zijn wij dan ook altijd duidelijk en transparant.

De kosten voor een uitvaart

De kosten voor een uitvaart zijn goed vooraf in te schatten, maar altijd afhankelijk van de persoonlijke keuzes die u maakt. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de €4.000,- en € 10.000,-.

Voor onze diensten betaalt u één bedrag

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk en is niet gebonden aan tijd en keuzes die u maakt. Daarom brengen wij één totaalbedrag voor onze diensten in rekening. Zo weet u direct waar u bij ons aan toe bent.

Wat is in het aanvangstarief inbegrepen:

 • Kennismakingsgesprek.
 • Uitgebreid wensengesprek vooraf aan de uitvaart om alle wensen in beeld te krijgen.
 • Het (samen) vormgeven van de uitvaart.
 • Professionaliteit en creativiteit. Veel ervaring met allerlei soorten uitvaarten en verschillende locatie(s). 
 • Vraagbaak: ik sta voor jullie klaar om al jullie vragen te beantwoorden.
 • Controle bij een thuisopbaring.
 • Bezoek locatie(s) voor de uitvaart en/of condoleance.
 • Verzorging wettelijke formaliteiten zoals aangifte doen, verlof tot cremeren, aanvraag crematie of begrafenis.
 • Aanwezigheid & begeleiding bij uitdragen vanuit huis.
 • Begeleiding op de dag van de uitvaart.
 • Ritueelbegeleiding, in overleg met de familie maken we gebruik van diverse rituelen.
 • Op maat gemaakt draaiboek, deze zal ik sturen naar de desbetreffende locatie(s) en de nabestaanden.
 • Een condoleance boek of condoleance doos.
 • Het uitzoeken en indienen van eventuele uitvaartverzekeringen.
 • Het aanwezig zijn bij een condoleance voorafgaand en/of rouwbezoek(en) in het rouwcentrum.
 • Administratieve afwikkeling én controle van alle facturen van leveranciers.
 • Nagesprek, enkele weken na de uitvaart.

Direct overzichtelijk in beeld

Na het gesprek waarin wij uw uitvaartwensen in kaart brengen, ontvangt u van ons, binnen 24 uur, een duidelijk overzicht van de kosten. Deze begroting is een zogenaamde verzamelnota. U vindt er onze begeleidingstarief op, samen met alle kosten van de keuzes die u maakt, zoals bijvoorbeeld de kist en het rouwvervoer. Daar Sigrid Uitvaartbegeleiding een kleine uitvaartonderneming is, die veel uitvaarten voor moet schieten, vragen wij u een aanbetaling van 40% gebaseerd op de kostenindicatie. Wij vragen u vriendelijk om deze aanbetaling te voldoen voor de dag van de uitvaart.

Verzekeringen

Bent u verzekerd voor uitvaartkosten?

Dan kan Sigrid Uitvaartbegeleiding het contact en de gehele afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u verzorgen. Er zijn twee verschillende manieren waarop u verzekerd kunt zijn:

Kapitaalverzekering

Bij deze verzekering, keert de verzekeringsmaatschappij na overlijden een bepaald verzekerd bedrag uit zoals omschreven is in uw uitvaartpolis. Regelen wij de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij, dan ontvang wij dit bedrag en breng het gehele bedrag in mindering op de factuur die u van ons ontvangt.

Naturaverzekering

Deze verzekering houdt in dat u recht heeft op het standaardpakket aan diensten en goederen zoals ​omschreven in de uitvaartpolis. Op het moment dat u andere of aanvullende keuzes maakt, zijn de extra kosten voor eigen rekening.

Sigrid Uitvaartbegeleiding kan, als zelfstandige uitvaartverzorger, u ook bij staan als u een naturaverzekering heeft. U bent niet verplicht uw uitvaart uit te laten voeren door de uitvaartverzorger die uw verzekering aangeeft.

In dit geval gaan wij voor u in gesprek met de verzekeringsmaatschappij. Het is namelijk veelal mogelijk dat het standaardpakket aan diensten en goederen omgezet wordt naar een uit te keren bedrag. Dit bedrag valt dan mogelijk iets lager uit dan vermeld in uw uitvaartpolis. Omdat wij kleinschalig en onafhankelijk zijn, zijn onze kosten gemiddeld lager. Het uit te keren bedrag kan als u dat wenst aan ons overgemaakt worden. Wij zorgen dan dat deze in mindering wordt gebracht op de factuur die u van ons ontvangt.

Deposito

Heeft u bij een uitvaartonderneming voor uw uitvaart gespaard (deposito), ook dan kunt u bij ons terecht.  Het maakt niet uit waar de uitvaartverzekering is afgesloten, wij regelen alles tot in de puntjes voor u. 

Zelf de uitvaart regelen?

Wilt u een uitvaart zelf regelen maar wilt u dat wij u hierin op de achtergrond begeleiden? Ook dat is mogelijk. Hiervoor hanteren wij een instaptarief.

error: Content is protected !!