Kosten

Ongeacht waar en of u verzekerd bent, kan ik een uitvaart verzorgen.

Sigrid Uitvaartbegeleiding is een kleinschalige en onafhankelijke onderneming. Ik vind dat uw keuze centraal moet staan en niet wie het product of dienst levert. Omdat ik onafhankelijk ben kan ik daarvoor zorgen.

Uw wensen, uw uitvaart

Voor elk budget is het mogelijk om een mooi, persoonlijk en passend afscheid te organiseren. Over de kosten ben ik dan ook altijd duidelijk en transparant.

De kosten voor een uitvaart

De kosten voor een uitvaart zijn goed vooraf in te schatten, maar altijd afhankelijk van de persoonlijke keuzes die u maakt. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de €4.000,- en € 10.000,-.

Voor onze diensten betaalt u één bedrag

Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk en is niet gebonden aan tijd en keuzes die u maakt. Daarom breng ik één totaalbedrag voor mijn diensten in rekening. Zo weet u direct waar u bij mij aan toe bent.

Direct overzichtelijk in beeld

Na het gesprek waarin ik uw uitvaartwensen in kaart brengen, ontvangt u van mij, binnen 24 uur, een duidelijk overzicht van de kosten. Deze begroting is een zogenaamde verzamelnota. U vindt er mijn begeleidingstarief op, samen met alle kosten van de keuzes die u maakt, zoals bijvoorbeeld de kist en het rouwvervoer. Daar Sigrid Uitvaartbegeleiding een kleine uitvaartonderneming is, die veel uitvaarten voor moet schieten, vraag ik u een aanbetaling van 40% gebaseerd op de kostenindicatie. Ik vraag u vriendelijk om deze aanbetaling te voldoen voor de dag van de uitvaart.

Verzekeringen

Bent u verzekerd voor uitvaartkosten?

Dan kan Sigrid Uitvaartbegeleiding het contact en de gehele afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u verzorgen. Er zijn twee verschillende manieren waarop u verzekerd kunt zijn:

Kapitaalverzekering

Bij deze verzekering, keert de verzekeringsmaatschappij na overlijden een bepaald verzekerd bedrag uit zoals omschreven is in uw uitvaartpolis. Regel ik de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij, dan ontvang ik dit bedrag en breng het gehele bedrag in mindering op de factuur die u van mij ontvangt.

Naturaverzekering

Deze verzekering houdt in dat u recht heeft op het standaardpakket aan diensten en goederen zoals ​omschreven in de uitvaartpolis. Op het moment dat u andere of aanvullende keuzes maakt, zijn de extra kosten voor eigen rekening.

Sigrid Uitvaartbegeleiding kan, als zelfstandige uitvaartverzorger, u ook bij staan als u een naturaverzekering heeft. U bent niet verplicht uw uitvaart uit te laten voeren door de uitvaartverzorger die uw verzekering aangeeft.

In dit geval ga ik voor u in gesprek met de verzekeringsmaatschappij. Het is namelijk veelal mogelijk dat het standaardpakket aan diensten en goederen omgezet wordt naar een uit te keren bedrag. Dit bedrag valt dan mogelijk iets lager uit dan vermeld in uw uitvaartpolis. Omdat ik kleinschalig en onafhankelijk ben, zijn mijn kosten gemiddeld lager. Het uit te keren bedrag kan als u dat wenst aan mij overgemaakt worden. Ik zorg dan dat deze in mindering wordt gebracht op de factuur die u van mij ontvangt.

Deposito

Heeft u bij een uitvaartonderneming voor uw uitvaart gespaard (deposito), ook dan kunt u bij mij terecht.  Het maakt niet uit waar de uitvaart-verzekering is afgesloten, ik regel alles tot in de puntjes voor u. 

Zelf de uitvaart regelen?

Wilt u een uitvaart zelf regelen maar wilt u dat ik u hierin op de achtergrond begeleid? Ook dat is mogelijk. Hiervoor hanteer ik een instaptarief.